2021-04-17
呢間泰式餐廳最正係主食有分大同細,揀細份量可以食下其他小食。.牛肉船金邊粉 $33 望落份量都唔少,雖然牛腩,牛丸同蘿蔔得一件,但肥牛唔少,仲有豆卜,通菜,芽菜等,好豐富。個湯味道有少少似肉骨茶幾好飲。.香辣豬肉碎飯 $39 貴過海南雞飯或者咖喱飯,呢個肉碎飯到底有咩咁勁?我講唔出,但好食既,唔似滷肉飯咁有油香,但肉碎好香口,撈飯唔錯,感覺無咁邪惡。.炸魚皮配冬陰功湯 $26 正喎!炸魚皮好大碗好大塊,唔係比啲碎,而個湯雖然無海鮮,但味道一流,幾辣下,浸炸魚皮食未試過,幾特別。.泰式腐乳通菜 $21,好大碟!雖然望落有少少黃,但食落無渣,腐乳味幾香。.豬肉串燒 $41/3串,餐牌上有個烤泰國山豬肉 $36好似更吸引,店員話前者有沙爹醬,後者口感無咁腍同埋醬烤味道唔一樣,於是叫左有三隻手指公既豬肉串,好食,加埋花生碎口感更豐富,個沙爹醬正!.泰國餃子 $31有四隻,餡料有豬同雞肉,蘑菇,蘿蔔同卷芯菜,煎餃比較香口,外皮少少脆,口感味道唔錯,個醬汁嗒落有啲似泰式辣醬都幾清新。.泰式奶茶 $20 樽裝幾細枝,夠甜,正,但攤凍左唔夠凍就無咁好飲。泰式檸檬茶 $20 係用泰式茶沖,味道同港式唔同
泰式奶茶 $20 樽裝幾細枝,夠甜,正,但攤凍左唔夠凍就無咁好飲。泰式檸檬茶 $20 係用泰式茶沖,味道同港式唔同,唔落糖水個味都有少少甜同澀,加埋有少少青檸味,我幾鍾意!
現場見到有勁辣魷魚挑戰,兩分鐘食得晒仲有$200獎金!不過我唔敢試,店員話堅辣,之前有人差啲成功挑戰!食得辣又食得快既朋友有興趣去參戰拉!
餐廳環境幾似Cafe,有好多Boardgame(唔知玩唔玩得XD)仲有個唱K系統,牆上有個Screen播住MV,但唔係泰文歌而係國語歌同英文歌!