2018-02-12 436 瀏覽
行過路過,經常錯過。真失禮現在先係第一次食,早從朋友口中提過呢間野值得一食,但經常都人太多了, 之前試過去食,但7點幾去好多野食賣曬,而且勁多人在等不得不放棄。今次6點去到.....都係要等位的說,大約等了30分鐘有多先入到去,拿拿聲點餐,點了黑毛豬意粉同芝士龍蝦意粉。早到的鳥兒有蟲吃,因為等食途中聽到龍蝦cut,又見到門口個餐牌不停改......其實早入去都要等好耐先有得食,建議有心食的早點去食。餐包埋餐湯野飲,個餐湯一般,但主菜有驚喜。先講黑毛豬,其實有2塊,一塊細塊少少在底。我食左細塊的,好食的,好有燒野食的感覺,外面脆,好豬香而沒有豬膻,好甜,但肉就難咬左少少。其實都覺得ok,不過唔明為何咁多人讚。不過當食大塊果件時,嘩,好淋呀~有少少肥肉更甜,好食到不得了!蘸埋BBQ醬就更加好食,無咁膩。另外要提一提個意粉,絕對是普通意粉不是果d咩手制意粉。不過,佢唔係就咁一個意粉,亦都唔係蕃茄意,係白汁洋蔥蒜意!好creamy,就咁食個意粉已經不得了!因為我係蒜蔥愛好者,大愛這個意粉。88蚊來說,佢真係交足功課!沒有hea你。至於龍蝦意粉,半份龍蝦,配上芝士其實都無得唔好食,可惜係肉有點硬
餐包埋餐湯野飲,個餐湯一般,但主菜有驚喜。

至於龍蝦意粉,半份龍蝦,配上芝士其實都無得唔好食,可惜係肉有點硬,不過個鉗肉就好好味,個意粉加埋煙肉,都係好好味。哈食食下先醒起未拍照,因為真係等得耐到忘記拍照了。龍蝦貴點,118蚊。

重有每個餐都有菜,感覺不會太肉,值得一讚。
最後點了熱零茶.........是難飲的,大家可以飲其他野。
呢間野不用加一,呢個價錢,有呢個質素,不用我說,經常排長龍等位就知咩事啦。
2018-02-10
30 分鐘 (堂食)