2019-09-21
上水原來都有休閒舒適既西餐店,仲要距離火車站只有5至10分鐘既路程。同朋友經過上水吾知有咩食,點知撞到呢個裝修特別,服務態度主動,加上人客吾會過多既餐廳,真幸運!約朋友係到聚下真係吾錯!當然要介紹翻啲食物質素喇,我個人建議夜晚可以食佢既dinner set ,有個特別又入味既湯,配埋加上香料既包,先讚好!令外加左個小食, 魷魚洋蔥圈配他他醬 ,香口,鮮,開胃,正!當然有主食喇,今次我同朋友選擇既係加拿大黑毛豬胺同肉眼扒,豬胺真係好腍,加上啲肉汁,配埋個牛肝汁,推介推介!真係好配,吾搶味又食到肉汁既香!至於肉眼扒,個人建議5~7成熟,岩岩好,因為佢一定吾會過韌,加上佢嫩嫩既肉同汁,真係個得性價起高!價錢平民,質素高級,呢個肉眼扒真係一啲都吾失禮。放心,主食中有一啲鹹鹹既薯仔,又香又好食,吾點汁已經夠曬味!所以一定夠飽。套餐仲有一杯野飲,見到有花茶既選擇,雖然我冇試,不過都覺得幾特別,推薦!值得回頭,性價比高既餐廳,真係吾好錯過,環境服務食物都好高質!讚