2023-01-09
次次經過金馬倫道嘅 #立鮨 ,出面都排滿晒人,今次我哋排咗20分鐘就入到!以為要立食,原來都有凳坐,太好喇😍環境好有🇯🇵feel!佢有廚師發辦/ 自選壽司,我地決定自選🍣原隻活赤貝壽司 $35好鮮甜爽口,好好食!🍣大吞拿魚腩壽司 $48最愛大拖!入口即溶,魚油油分好香好重,無令我失望!🍣北海道帶子壽司$18水準都唔錯,勝在抵食😋🍣鰻魚壽司$20強烈推介,超級好味,鰻魚本身已經好肥美,再用火槍燒一燒,魚油出晒黎,估唔到鰻魚都做到入口即溶,超正,下次去都必點👍🏻👍🏻🍣日本馬糞海膽軍艦$35食得出海膽好鮮甜,有3-4塊海膽,海膽愛好者表示滿足🍣北海道活象拔蚌壽司$48超爽,味道幾鮮甜🍣火炙銀鱈魚壽司$28魚油出晒黎,肉質比較彈牙,好少食銀鱈魚壽司,好特別,好好味碎葱吞拿魚腩手卷$29外表同平時嘅好唔同,食落去好多吞拿魚腩蓉,超正,極力推介🍣劍魚腩壽司$25刺身新鮮,劍魚腩好肥美,有少少酸嘅調味中和,冇咁肥膩👍🏻白子小食$58我本身好鍾意白子,滑溜溜,奶油般嘅口感,好味之餘又有益,配埋特製汁,好味!不過我知唔係人人愛鮟鱇魚肝小食$58細細粒,過下口癮之選👍🏻水母刺身$68點完諗諗下🤔係咪即係海
佢有廚師發辦/ 自選壽司,我地決定自選
🍣原隻活赤貝壽司 $35
好鮮甜爽口,好好食!
🍣大吞拿魚腩壽司 $48
最愛大拖!入口即溶,魚油油分好香好重,無令我失望!
🍣北海道帶子壽司$18
水準都唔錯,勝在抵食😋
🍣鰻魚壽司$20
🍣日本馬糞海膽軍艦$35
食得出海膽好鮮甜,有3-4塊海膽,海膽愛好者表示滿足
🍣北海道活象拔蚌壽司$48
超爽,味道幾鮮甜
🍣火炙銀鱈魚壽司$28
魚油出晒黎,肉質比較彈牙,好少食銀鱈魚壽司,好特別,好好味
碎葱吞拿魚腩手卷$29
外表同平時嘅好唔同,食落去好多吞拿魚腩蓉,超正,極力推介
🍣劍魚腩壽司$25
刺身新鮮,劍魚腩好肥美,有少少酸嘅調味中和,冇咁肥膩👍🏻
白子小食$58
鮟鱇魚肝小食$58
細細粒,過下口癮之選👍🏻
水母刺身$68
點完諗諗下🤔係咪即係海蜇
好在佢同平時食海蜇嘅口感好唔同,而且多咗一份鮮甜味!超爽口,配埋佢個柚子麻油汁,真係冇後悔
🍲 燒蝦頭味噌湯$15
好好飲,超濃蝦味,有兩個蝦頭,勁多蝦膏👍🏻
整體來講,價錢唔算高,有返咁上下質素,想快靚正食吓壽司,都係一個好選擇