2022-08-26
久唔久我就一定要去食下台灣野,我係第二次黎,因為佢地食物質素都唔錯,性價比算幾高。星期六、星期日、公眾假期會有《假日午餐牌Holiday Brunch Menu》,咁我地就要咗2個套餐喇!分別有Taiwanese Braised Pork Rice台灣肉燥飯(HK$58)配小食Taiwanese Squid Balls台灣花支丸(HK$24),另一個就要Tangshan Spareribs Rice Set 招牌排骨配白飯($78)配Fried Shrimps Roll府城手工炸蝦卷(HK$24)。以這個價錢來講,定食份量都比較大;平時一般餐廳的台灣肉燥飯,啲肉會有好多肥肉,但呢個肉燥卻不會,我喜歡食呢間嘅花支丸,即使是炸,但唔會有一種好油膩嘅感覺!招牌排骨配白飯個份量都非常之大,而且排骨炸得好鬆脆,另外炸蝦卷都好有驚喜。食台灣料理又點可以冇台式飲品呢!所以有時我分唔到究竟我係想飲台式飲品🧋多啲定係想食個餐多啲!Anyway, 餐飲就叫左招牌炭燒烏龍珍珠奶茶(HK$20)同埋小農珍珠奶茶(HK$17)喇!