2023-10-22 105 瀏覽
這一天,到這裡剛好是晚餐時間,在這商場內,走了一轉,見到這食店裝潢都幾特別,離遠睇,我以為是台灣食店。但來到店前,見到一隻”Merlion”在店外,頓然發覺原來係新加坡餐廳!哈哈😆今日有點餓,但又不知道食咩好,見到餐牌有雞飯,但今日又不太想食雞。突然間見到「馬來西亞咖哩」!我便決定食咖哩,不過,今日又不想食豬扒,原來有豬軟骨咖哩🍛飯,所以,最後決定食呢個。友人便點了肉骨茶!先上台是我點的咖哩飯,我先試一口咖哩汁和飯!嘩!我覺得好好食呀!!!飯🍚軟硬適中!咖哩汁不辣,食到有陳皮,又見到碟上有八角,又有椰奶香味,而個豬軟骨都好食!真係沒想到,那麼隨意選的一間食肆,有這樣的驚喜!好開心😁友人的肉骨茶都緊接上台,湯色深,味道香!湯內的藥材味道不是很濃,但肉骨都好食,又有豆卜和金菇,吸晒湯汁。都是好食!最後來一杯「熱檸檬🍋蜜糖水」,我沒有任何期望!但沒想到,個檸檬蜜糖水也很不錯!真的喜出望外!下次一定再幫襯,再試食其他食品!😙