2022-10-05
本住試新野既心態竟然又發現到一間唔錯既鮨店, 餐廳環境闊落, 一大個弧形既壽司bar table係餐廳中間,晚上坐滿客人好有氣氛.‣ 刺身5款先來北海道粒貝,味道清新不過略為淡口,接下來係左口魚同秋刀魚. 同朋友一致認為佢既左口魚十分出色!師傅配左一個酸酸甜甜既醬汁,令左口魚既味道更特別.當然仲好開胃然後有第二款貝類, 石垣貝. 食落好爽口,仲有一陣清甜.金目鯛刺身好厚切😍入口好juicy亦都好滑.加上師傅仲燒香左佢既魚皮,食落仲好香口‣ 壽司5款 & 卷物五款壽司都偏向濃味,食材都係我鍾意既魚料! 深海池魚脂肪比例適中, 零腥味, 之後第二件壽司已經係大拖羅, 無筋之餘又有油脂香同爽. 接下來係來自宮城縣既紫海膽, 海膽鮮甜加上海苔碎.正‼️‼️最後係兩款灸燒左既左口魚邊同黑睦魚. 兩款油脂感都好重,非常香, 左口魚邊仲加左櫻花蝦係上面,再多一層脆卜卜既口感拖羅蓉卷睇落平平無奇,入面有薑蔥、拖羅、漬物.估唔到師傅處理得幾好, 拖羅蓉好滑,而漬物又好爽,食落好有層次‣ 料理 & 湯 & 甜品當日料理係一款叫目光魚既天婦羅,魚肉新鮮夠嫩. 比較少食魚既天婦羅但味道好Surprise. 食到
‣ 刺身5款
‣ 壽司5款 & 卷物
‣ 料理 & 湯 & 甜品
食到最後仲會有一款魚湯同甜品.佢既魚湯超多骨膠原!!因為用左足足6斤魚去蒸,好香濃.
甜品仲要有驚喜!! 係宇治抹茶奶凍. 上面既抹茶好!濃!郁! 係我最愛既味道~加上少少既紅豆泥做balance, 好耐無食話咁正既宇治抹茶甜品啦
‣ 木Ki ⋆ $1380