自從冇喺九龍東返工都少咗去觀塘,因為嗰邊嘅人口密度真係太高啦,而且仲未比我搵到一個必去嘅理由😂apm人太多有排等位,工廈餐廳又太格攝,於是就openrice下係附近搵到間口碑不俗嘅餐廳。餐廳佔地幾大,所以夜晚八點幾去到即刻可以入座。沙律吧任食,係比較大路嘅沙律菜、車厘茄、生果等,作為開胃前菜很不錯啊!餐湯有雜菜湯加牛油麵包,好有傳統扒房嘅味道😌主菜叫左原隻豬手配薯角,仲有自家製海膽汁海鮮意粉,二人同享,份量啱啱好🤟🏻豬手唔會太鹹,size剛好,一人一隻唔洗爭😂肥瘦算合適,食落有咬口,連皮食有微微黑椒煙薰味,成個味道同口感都做得幾好🥳意粉烹調得同樣出色,唔好睇佢面頭冇海膽就以為會淡而無味,其實個汁已經因為加左海膽汁而提鮮👍🏻海鮮配料都好闊佬,有藍青口、蜆肉、魷魚等等..仲有隻煎過嘅大蝦添!真係唔野少㗎😎大餐後配埋兩杯花茶,正好消除油膩嘅飽肚感。餐廳近近地鐵站,不失為下次同九龍東嘅朋友飯聚好地方🙊

2019-01-28