2022-01-11
今日同朋友去咗一間冇限時嘅火鍋放題都食晚飯,佢哋主打海鮮火鍋繁體,但係價錢亦都非常之親民。除咗海鮮同埋火鍋之外,佢哋仲會提高每人一份刺身拼盤、一台重慶雞煲、安格斯肥牛、巨型水餃皇、龍蝦海鮮盤或者肉蟹海鮮盤👍🏻相當豐富除咗行咗份量嘅食物之外,打邊爐嘅材料亦都非常多選擇,我哋都叫咗好多唔同嘅丸和菜等等。仲有啲非常邪惡但係超級好味嘅嘢食,好似鴨血,午餐肉等等😃而且個重慶雞煲也是非常值得一提🤤雞煲非常惹味,佢嘅鹹辣度剛剛好,雞肉嘅份量又夠多肉質非常都嫩滑!如果用埋雞煲轉做打邊爐個湯底應該都非常之好味😋佢哋嘅刺身拼盤都好豐富,唔同嘅刺身食落口都覺得好新鮮,份量都幾多會配合返你每一堂嘅客人數量👍🏻👍🏻好似三文魚非常肥美而且亦都好鮮甜,帶子食落口亦都好甜!除咗有好多嘢食之外飲品非常之多,除咗有啲罐裝飲品,啤酒汽水等等,佢哋仲有一啲自家製嘅飲品,好似竹蔗茅根咁樣可以清熱氣非常適合打邊爐時候飲