2024-07-25
最近好似好少食西餐,係時代廣場後面有間西餐好似幾抵咁!啱晒我呢啲選擇困難症嘅人,因為有二人餐😂仲要佢間店內播既全部都係本地音樂🎶聽得好開心佢個二人餐有五道菜!最平嘅話$438就已經可以埋單!首先會嚟咗沙律同湯🥗好少見會有中華沙律加菜嘅配搭😂加咗啲蟹籽個味道都唔錯!我覺得個湯值得加分~我第一次飲西蘭花嘅湯!好飲主菜我哋試左威靈頓牛柳!因為佢係即刻整,所以等耐少少都唔緊要😬上碟個樣圓轆轆幾靚仔~以前食威靈頓牛扒覺得冇乜太大特別,好似食普通牛扒仲好食啲!但係依個牛柳令到我改觀~個牛味都幾濃郁,蘑菇肉醬好好食😋仲要個牛係一切就開!另外一個主菜叫左蟹籽蟹肉蓋飯配松葉蟹甲羅燒🦀佢啲蟹籽同蟹肉嘅份量係海量!仲要上面加埋啲飯素,令到個味冇咁寡😶同埋佢真係用原隻蟹蓋,好有心思~如果個飯有多少少醬汁就100分!最後我哋叫咗士多啤梨Hand Shaken Iced Tea 同菠蘿Fruit Soda~大熱天時飲凍嘢超級正!同埋好欣賞佢入邊真係有果肉!好解渴同好好飲🥂以甜品方面就有個牛奶奶凍~本身個樣好似平平無奇咁,食落去超級有驚喜!牛奶味超級濃郁~成餐飯加埋依個甜品係一個美好嘅總結🍮
佢個二人餐有五道菜!最平嘅話$438就已經可以埋單!