2023-05-13 93 瀏覽
同老公出開旺角買新屋裝修材料,難得掟低個女,當然要食好啲,上openrice search倒呢間人氣丼飯店,一於去試試!雖然只係12點多啲,但餐廳已經七成座位滿,食到一半已經開始要等位。本來想試蟹丼,但lunch價格實在太吸引,所以最終叫咗2個午餐丼。- 虎燃燒可以選擇炙燒,我怕食食就選擇咗炙燒,有4種醬可以揀,我揀咗海膽醬。有4片三文魚,3隻蝦,4條蟹柳同蟹籽,份量ok!  刺身ok新鮮,海膽醬亦好惹味,配搭得好好。-海鮮丼由三文魚、三文魚腩、時令魚、帶子、蟹肉和少量蟹籽組成,呢款都可以揀炙燒,但老公比較鍾意全生,時令魚今日係吞拿魚,啱晒老公心水,帶子鮮甜,可惜得一粒,蟹肉份量唔多,但完全對得價個價錢!下次經過要再encore,試吓其他唔同嘅丼先

- 虎燃燒

虎燃丼

-海鮮丼

海鮮丼

下次經過要再encore,試吓其他唔同嘅丼先

2023-05-13
虎燃丼