餐廳: 翠玉軒
資訊:

2016-12-02 4216 瀏覽
前幾日同另一半去咗中環翠玉軒食晚飯。餐廳環境非常優雅,座位之間唔會擠迫,不過枱嘅高度好似比較矮?坐得唔太舒服。言歸正傳,我哋叫咗以下食物:花雕蒸蟹鉗: 差不多一隻手掌✋🏻大的蟹鉗下面鋪滿一層滑滑嘅水蛋,蛋加蟹肉一齊食,正!蟹肉乾撈翅:上湯另上,連湯食最好味!魚翅燕窩釀雞翼: 最爽的係冇骨可以大啖食! 不過大口咬完又後悔,慢慢食先可以細嚐高級食材同煎雞翼的味蕾衝擊!滋味炆牛尾:必點!送飯一流!牛尾肉非常嫩,又'林',吸收哂醬汁好野味!建議兩個人共享一份,因為份量頗大,一個人食再送飯會好易飽。見到我地點的餸菜偏向高級(又翅又蟹鉗),當然是因為有信用卡優惠啦!其實冇優惠都會繼續試試其他菜式,因為好似全部都好精緻呢!

言歸正傳,我哋叫咗以下食物:

蟹肉乾撈翅:上湯另上,連湯食最好味!
其實冇優惠都會繼續試試其他菜式,因為好似全部都好精緻呢!
用餐優惠
信用卡優惠