2021-09-17
☕️️ Cafe for chilling — Romanne Leisure Food Concept✨性價比不俗嘅樓上Cafe🙌🏻#90cp旺角篇 #90cpCafe篇➖➖➖➖➖成日行旺角其實真係唔知食乜好😂 近排見都唔少人嚟呢一間餐廳食 仲要係正朗豪坊隔離都算方便😌 所以就屎窟痕去試吓🤪美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ Dinner Set: 吉列蝦鮮蜆喇沙稻庭烏冬 $138認真個人覺得呢個烏冬幾有驚喜😎 本身麵質唔差 而且喇沙嘅湯底都唔錯 兩樣嘢撞埋一齊出乎意料都幾好食😋 蜆就唔算太多 吉列蝦都中規中矩啦有兩隻 不過佢個湯底加烏冬真心正 個人覺得呢個可以一戰😏 set仲會有沙律 蒜蓉包 同埋餐湯 呢個價錢晚市嚟都算ok啦🙌🏻🔸 Dinner Set: 黑松露溫泉蛋大啡菇焗粗管通粉 $118可能因為焗嘅關係 呢個通粉食落去比較乾身🙈 溫泉蛋都焗到偏熟 選用嘅黑松露味都唔算太出🧐 不過值得一讚嘅係佢嘅大啡菇係唔錯嘅 食落去都juicy 大大粒咁🤪 但要揀嘅話我個人都會鍾意
#90cp旺角篇 #90cpCafe篇
➖➖➖➖➖
美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)
可能因為焗嘅關係 呢個通粉食落去比較乾身🙈 溫泉蛋都焗到偏熟 選用嘅黑松露味都唔算太出🧐 不過值得一讚嘅係佢嘅大啡菇係唔錯嘅 食落去都juicy 大大粒咁🤪 但要揀嘅話我個人都會鍾意食喇沙烏冬多啲🤭
🔸 黑松露薯條 $32
分量都比想像中多 黑松露味都淡淡地 不過愈食愈重味 用來做傾計小食就正 而且性價比高🤭🙌🏻
💰Total: $363
✅ Cafe嚟講性價比算係唔錯🙌🏻 食物質素都係中規中矩啦係 而且地理位置都算方便 都有機翻兜😙
➖➖➖➖➖
📍 Romanne Leisure Food Concept (砵蘭街) (旺角)
旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓