2023-07-08 2289 瀏覽
❀ 志 #尖沙咀 ❀❗️性價比之王 $350嘅omakase?!❗️——————————————————由佢一得開張已經聽過,到而家過咗咁多年終於唔使搶位食到🤣餐廳唔算好大,裝修簡約,主要以木系為主。出名抵食,lunch omakase menu三百幾蚊就可以埋單,而且質素唔錯,絕對係性價比之王👏🏻.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Omakase Sushi Set 13 pieces $350先會有鰹魚湯茶碗蒸,內有豚肉、白果、魚蛋、菇,幾足料。跟住正式展開壽司🍣先有較為軟身嘅熟成九州鰹魚。然後有加上三星漬嘅間八、竹炭鹽帆立貝。之後有印象難忘嘅XO醬北海道銀鱈魚,銀鱈魚本身非常肥美,輕輕燒一燒令油脂香更突出,配埋XO醬真係好惹味🥹接着係、八爪魚、赤貝、燒馬鮫魚。當然亦唔少得吞拿魚,分別有拖羅二腩、醬油赤身。然後,係我最喜愛嘅三款壽司😍分別為加上蝦頭膏嘅鮮甜赤蝦、馬糞海膽、用紫菜包住燒香過嘅油香滿滿鰈魚魚鰭。最後可以喺12款中再任選一款最喜愛嘅🥰佢哋嘅所有飯都係用上赤醋飯,偏酸少少。.☞ Omakase Sashimi Set 7 types 14 slices $300呢個set就最適合啲low cra
❀ 志 #尖沙咀 ❀
❗️性價比之王 $350嘅omakase?!❗️
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
先會有鰹魚湯茶碗蒸,內有豚肉、白果、魚蛋、菇,幾足料。
佢哋嘅所有飯都係用上赤醋飯,偏酸少少。

呢個set就最適合啲low crabs人士😆其實款式同sushi set 相近,有間八、銀鱈魚、帆立貝、赤貝、燒馬鮫魚、水八爪魚、真鯛。不過烹調方法可能有少許分別,整體覺得sushi set嘅更特別難忘,sashimi set大體都係食翻
魚生本身嘅味道🙈

——————————————————
✨整體味道: 3.8/5
✨環境裝修: 3.8/5
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 4.4/5
✨再訪興趣: 3.7/5
💞整體來講
喺間性價比超高嘅omakase,不過水準當然唔好期望過高,但絕對對得起價錢,想平平哋過吓omakase癮可戰😆