識得食omakase一定係揀晏晝時段過嚟,價錢經濟又實惠。餐廳係由朋友介紹,佢特別推介玉子燒,反而唔係壽司,所以令我非常難忘,所以就決定品嚐呢一間餐廳。-一入到餐廳,餐廳內大約有20個位以內,感覺私隱度極高。而且侍應亦都非常主動幫忙,好熱情。師傅第一道俾我哋睇嘅係玉子燒,外型似足古早味蛋糕,非常可愛。$750嘅餐單裏面包含了兩個酒肴菜式,分別係生蠔及鮟鱇魚肝,魚肝質素非常高,香甜可口,比起我之前食過嘅苦澀味完全冇喎!-首個頭盤就係茶碗蒸,茶碗蒸上面嘅用料充足,特別鍾意佢嘅蟹柳,蛋亦都好滑身。鍾意食拖羅嘅朋友,一定唔可以錯過, 10款壽司裏面有兩款係拖羅,分別係野生大拖羅及中拖羅壽司。而我特別推介係赤中海老壽司,蝦身好厚,而且肉質亦都好實,每咬一啖蝦肉汁就會喺口中慢慢消逝,非常可口。-另外壽司有幾款亦都經過昆布醃製及用稻草燒過,味道更加豐富,係口中徘徊嘅時間更加耐,令到我需要飲幾啖茶先至品嚐下一道壽司。-最後玉子燒放置最後,可能師傅都覺得好似甜品,佢嘅質感非常似蛋糕,要做到咁多層次嘅玉子燒,一定好考師傅嘅功夫!最最最後有湯及甜品雪糕,雪糕我揀咗開心果雪糕,味道非常特別,清新可口!

玉子燒
石援背