2022-09-26
好時沙嗲係一間經典新加坡菜,經過咁多年來食物水準依然非常高,而且價錢經濟實惠,非常推介大家嚟食,今次經開尖東就決定來回味一下😋由於地理位置偏僻所以星期六晚上晚上八點都唔需要等好耐,大概10分鐘就有枱,不過現場環境比較狹窄和嘈雜,坐得唔係咁舒服海南雞飯🐔(半隻雞) $105 另加油飯呢個係好時沙嗲嘅招牌菜,亦係嚟到必食嘅菜式👍!海南雞雞肉肥美,肉汁鮮嫩,點埋佢嗰個特製既甜豉油,再加綠色鹹香嘅薑蓉,好好食好夾!咁多年來都係咁好食!係我心目中最好食嘅海南雞飯!如果兩個人來食推介大家叫半隻雞再另加油飯,因為海南雞既份量會多兩至三倍,抵食好多!油飯做到好濕潤,一d都唔膩,配埋個海南雞超級好食!😋星洲炒蘿蔔糕 $63😋呢個都係嚟到必點嘅菜式!成個蘿蔔糕炒得好入味好香口,加入左新鮮嘅大蝦🍤,香蔥、雞蛋🥚、佢特製嘅沙嗲醬、和糖炒埋一齊好好食,令人口齒留香,回味無窮!😋沙嗲串燒🍢豬牛雞各二 $53個沙嗲汁超好食!皆因佢落咗好多花生去調製,配埋個奶油味沙嗲汁,鹹甜適中,點落個烤肉,口味濃郁!百吃不厭!😋是次體驗非常好!經過咁多年水準依然保持到,真係難得!而且價錢實惠!絕對係平民高質餐廳,好多自稱來自新加坡
海南雞飯🐔(半隻雞) $105 另加油飯
星洲炒蘿蔔糕 $63😋
沙嗲串燒🍢豬牛雞各二 $53
是次體驗非常好!經過咁多年水準依然保持到,真係難得!而且價錢實惠!絕對係平民高質餐廳,好多自稱來自新加坡嘅餐廳都未做到呢個水準價錢仲要貴一大截!好時沙嗲絕對係香港最好食嘅正宗新加坡餐廳!👍👍👍