2024-01-28 184 瀏覽
#九龍塘美食 #過江龍 #酸菜魚 @taierhkmacau 今晚同朋友嚟食呢個好出名嘅酸菜魚 真係好多人排隊👥👥而佢啲嘢食份量都一樣咁多😽我哋嗌咗#老壇子酸菜魚 (1至2人份)🐠加埋 #金菇 #紅薯粉 好索湯 入面啲魚份量又多又嫩滑 湯底亦比出面食嘅酸菜魚湯多咗份鮮味🙀真係明白點解會咁出名🌟而酸菜亦真係好似佢講噉 好食過魚🤩不過個魚冇得揀辣度 唔太食得辣嘅朋友要留意啦🥵#大滿貫小吃拼盤 🍽️ 入面有薯波 蝦片 小酥肉 同南乳雞翼 我會話每樣嘢都好出色😍而且提供兩種醬汁香料 想惹味 甜味都冇問題👍#蛋酥軟糍粑 🪵 煙韌嘅糍粑上舖滿黃豆粉🔆再點埋紅糖 口感令人滿意😋#楊桃百香果檸茶 🍋冇得揀冰度甜度 本身有啲擔心 但飲落口完全唔會過甜 非常清爽🥰百香果檸檬味道較突出 可媲美出面茶飲店🤩#西瓜椰椰冰粉 🍉 好有驚喜嘅甜品🫨冰粉上有椰子凍 椰片 同西瓜 大家都配合得天衣無縫🫡建議大家要嗌一個作結除咗食物質素高 服務都好好 店員知我哋第一次嚟食 都會簡單講解下 每枱亦有公筷 紙巾 牙線棒 充電線提供👏🏻👏🏻唔知係咪臨近新年重有簽筒 大家都抽到大吉 心情大好😼店員提返我如果唔想排隊 亦可先網上經
#九龍塘美食
#過江龍 #酸菜魚 @taierhkmacau