2022-09-07
今日要同同事farewell,所以一於食好D,今次去到mk銀城廣場嘅mini Friday由於有訂位,所以一去到就有得入座,餐廳環境闊落,位與位之間有足夠空間,感覺舒服。今次一行4人叫左胡椒蜜糖雞翼、咸蛋黃醬雞翼、美式bbq醬豬肋骨、diy意粉(黑松露忌廉汁+意粉+煙肉)、溫泉蛋菠菜大啡菇、芝士溫泉蛋焗牛脷薯粒同埋心太軟。1.胡椒蜜糖雞翼雞翼勁多汁,黑椒味同蜜糖嘅比例調教得好好,唔會搶左大家嘅味道,甜甜辣辣咁同雞翼好夾😋2.咸蛋黃醬雞翼雞翼皮脆肉嫰,咸蛋黃醬夠晒惹味,醬汁平均佈滿在雞翼上,每一啖都充滿咸蛋味,食完連手指都要lam埋,正🤪3.美式bbq醬豬肋骨豬肋骨夠晒大舊,肉嘅比例多過骨,煮嘅時間足夠,令骨同肉都容易撕開,入口啖啖肉配上bbq醬食,完全停唔到口😋😋4.diy意粉(黑松露忌廉汁+意粉+煙肉)忌廉汁香濃、稀杰度適中,能夠平均掛在意粉上,入口時散發出清淡嘅黑松露味,食落一d都唔覺漏,食多碟都仲得5.溫泉蛋菠菜大啡菇溫泉蛋夠晒流心,一切開就流晒落d菠菜同菇到,大啡菇咬落夠晒口感整體食落非常之夾😋6.芝士溫泉蛋焗牛脷薯粒牛脷切粒,size岩岩好,食落有咬口而唔韌,配薯粒一齊食,一
1.胡椒蜜糖雞翼
2.咸蛋黃醬雞翼
3.美式bbq醬豬肋骨
4.diy意粉(黑松露忌廉汁+意粉+煙肉)
5.溫泉蛋菠菜大啡菇
夾😋
6.芝士溫泉蛋焗牛脷薯粒
牛脷切粒,size岩岩好,食落有咬口而唔韌,配薯粒一齊食,一絕😋
7.心太軟
焗得岩岩好,一切開就流晒d朱古力出黎,睇相都知好食,甜味岩岩好,擺盤好靚好岩打卡🥰🥰
整體黎講,餐廳食物質素高,環境舒服,好岩三五知己聚會,值得一食。