2022-11-06
🥢由於筆者在尖沙咀上班,都經常到附近覓食,通常叫外賣居多,今次跟同事出去餐廳食飯,炯記燒味以鵝油撈麵、手撕雞和叉燒出名,之前同事們都常叫外賣。😎為左唔駛諗,我地叫左個堂食二人餐價值$198:是日靚湯(兩碗)鹽焗手撕雞冬菇醬皇豬手麻辣雞腎酸辣雲耳郊外油菜鵝油太子撈麵冷熱飲品(兩杯)下單完不久,食物很快就送上了!/🥣例湯:清甜的青紅蘿蔔湯/🐔鹽焗手撕雞:用三黃雞製成,調味料入味,而且好大碟!一絲絲雞肉,送飯一流!/🐷冬菇醬皇豬手:冬菇入味軟淋!索曬豬手既醬汁!豬手份量好多!亦都好入味又有彈性!骨膠原滿滿!/🐔麻辣雞腎:辣辣地好野味!如果配上啤酒🍻更好!/🍴酸辣雲耳:酸酸甜甜好開胃。/🍜鵝油太子撈麵:最出名就係呢個鵝油撈麵,麵係有少少鹼水味,充滿鵝油味,份量很多。/🥬菜心:吃下蔬菜中和一下肉肉感,比較會健康一些。🥤跟餐會包埋兩杯野飲。🥢二人餐食唔曬要打包,其實三個人都夠食。呢度好食又抵食,又有卡位坐,如果響尖沙咀食lunch又想食燒味茶餐廳,揀炯記都係一個唔錯既選擇!
😎為左唔駛諗,我地叫左個堂食二人餐價值$198:
是日靚湯(兩碗)
鹽焗手撕雞
冬菇醬皇豬手
麻辣雞腎
酸辣雲耳
郊外油菜
鵝油太子撈麵
冷熱飲品(兩杯)
下單完不久,食物很快就送上了!
/🥣例湯:清甜的青紅蘿蔔湯
/🐔麻辣雞腎:辣辣地好野味!如果配上啤酒🍻更好!
/🍴酸辣雲耳:酸酸甜甜好開胃。
/🥬菜心:吃下蔬菜中和一下肉肉感,比較會健康一些。
🥤跟餐會包埋兩杯野飲。