2024-01-11 149 瀏覽
兩個人去飲茶最後埋單價錢都唔係好貴而且我地都覺得價錢對得住食物質素🤤因為我地都好肚餓所以就一次過叫咗兩個飯😬兩個飯嘅份量都好多下真係足料的🤲🏻第一個係炸菜牛仔肉蒸飯🍚炸菜配飯真係好夾而牛仔肉本身都以為會老啲但幸好係咬到的😽炸菜牛仔肉蒸飯就係一個人氣爆燈🌟嘅美食,飯香滑嘅蒸飯底層鋪住鮮嫩多汁嘅牛仔肉,上面再加入咗炸菜嘅香脆口感,啲炸菜同牛仔肉一齊咬落去嘅時候,令個人彷彿置身係美食嘅天堂👼。個肉嘅鮮味同埋啲炸菜嘅香氣混合埋,仲有啲蔬菜嘅清新,真係一啖一啖都係滿足嘅感覺🤤。嗰蒸飯仲啱啱好韌性,而且啲汁液滲晒入去,令到每粒米飯都係飽滿嘅味道,真係食落去滿嘴生津🤤。仲有啲炸菜嘅金黃色澤,睇落去都非常吸引,仲要香脆得嚟又唔會太油膩,真係一個完美嘅搭配👌。無論你係愛好傳統廣式飯菜嘅人,定係鍾意嘗試新嘢嘅人,呢個炸菜牛仔肉蒸飯都一定會令你滿足到🤩。飯香牛肉香,啖啖肉咬落去咬實又多汁,簡直係乜都唔洗諗,快啲食啦😋!另一個飯係蒜香開邊大蝦蒸飯🫶🏻蝦上面有好多蒜蓉所以都好香🧄蝦都唔細隻的🦐之後就叫咗一個川味小食就係手拍青瓜貓耳朵🥒汁都好四川下幾辣下🌶青瓜都好爽口作為小食都幾好🤭最後就叫咗一個包就係古法馬拉糕
另一個飯係蒜香開邊大蝦蒸飯🫶🏻蝦上面有好多蒜蓉所以都好香🧄蝦都唔細隻的🦐之後就叫咗一個川味小食就係手拍青瓜貓耳朵🥒汁都好四川下幾辣下🌶青瓜都好爽口作為小食都幾好🤭最後就叫咗一個包就係古法馬拉糕❣️馬拉榚好軟熟甜甜的💗