人生第一次返工日既早上黎到觀塘,因為係黎上堂,無得買個包返公司咬,所以一落巴士見到呢間冰室就衝左入去,當時9點正,都有好多位,好快坐低望一望就有人黎問食咩,好快揀好就等食啦。等左幾分鐘,黎喇!📍雪菜肉絲米粉 配多士 餐肉腸仔 熱檸茶完全無諗過係咁豐富,首先個米粉超大碗,從未見過咁大碗,多到食唔晒,米粉係好味啲嗰隻米粉,雪菜肉絲都係想像中既味道,不錯。厚多士烘底外脆內軟,隻包好好味😋杯檸茶都好味,唔係間間檸茶都好味,有啲勁苦入唔到叫,呢杯個檸檬靚所以好ok最後因為要上堂,我食到0915就埋單,咁好味嘅野如果我早少少黎就可以慢慢嘆,太趕真係對佢唔住。如果有機會早上時段再黎,我一定食呢間。不過見有評語話午餐唔係咁好,我就唔知了,總之早餐真心大件抵食,性價比高。餐牌:

等左幾分鐘,黎喇!
雪菜肉絲米粉配多士

📍雪菜肉絲米粉 配多士 餐肉腸仔 熱檸茶