2019-06-25 78 瀏覽
食過咁多次burgeroom都未試過總店,今日行開街咁岩可以試下。店係名店坊果邊,出面好多燈泡串燈,好有feel.銅鑼灣店有露天座位。由於上次叫左既main太好味,今次黎到總店再叫返,睇下佢有無咩唔同!所以今次兩個人叫左牛肉漢堡($75), all day breakfast ($98), 原味薯條 ($28), 蜜味辣雞翼 ($50)同Snapple & ginger beer ($28 each)首先要讚下呢到上菜勁快,大約十分鐘全部上齊。 我叫既all day, 講真真係抵食夾大份。個蛋係今日既亮點,炒到半熟,蛋汁仲浪浪下,加上香草真係好美味! 其次係個大啡菇,焗到好juicy. 薯粒又夠多同沙律菜做返balance. 如果蕃茄都有焗過就會加分。朋友既牛肉漢堡。試左一小角,覺得個汁好好味係成個包既精華。Fat fries. 自助拎既醬汁。薯條算粗身,食到一啖啖薯蓉,炸到好乾身,仲有薯片連住,有咬口。雞翼我都推薦大家叫,因為好新鮮,咬落去雞油都飛出黎。雖然無乜蜜味,但辣味補夠,好野味!朋友的Snapple同我既薑啤。 一句講晒夠解渴,配炸野同漢堡唔可以無左佢。

銅鑼灣店有露天座位。

首先要讚下呢到上菜勁快,大約十分鐘全部上齊。

All  day  breakfast

朋友既牛肉漢堡。試左一小角,覺得個汁好好味係成個包既精華。

薯條

蜜味辣雞翼