2017-08-15
老公想放工去旺角睇波鞋, 我又想去朗豪坊買D野,所以一於放工去旺角行街開餐😁中午老公上openrice搵餐廳食晚餐😁佢話見呢間餐廳感覺吾錯,而且又近朗豪坊,方便買完野好快有得食,所以佢已經bk埋啦...👏🏻😊見行到差不多時間,就行過去餐廳,就系朗豪坊隔離,超近😆 系地下已經見到餐廳既招牌啦,搭lift上到來,未出lift已望到啦👇🏻👇🏻餐廳裝修感覺悠閒,燈光柔和,好適合三五好友一齊食飯傾計👍🏻 👭👬👫我地見個二人餐d野都啱食,而且價錢合理,所以揀左二人餐😁沙律菜新鮮--而且煙火雞肉有d調味,食落豐富左沙律的味道😋蘑菇忌廉湯--蘑菇味幾濃幾出,口感幼滑,我好快飲曬成碗..😋黑松露雜菌意大利飯配63度溫泉蛋呢個係我食西餐好鍾意既項目😍,飯粒有咬口,煙煙UN UN甘,撈埋粒溫泉蛋的蛋香, 如果黑松味再重D就仲正,但老公話黑松露味都夠重😆香煎沖繩豬鞍扒🐖哇! 呢塊豬鞍比想像中勁量好多,好厚身,外面煎得金黃色香脆😋裡面D肉仲好粉紅色...肉汁好豐富,有肉味,肉質好爽口,一D都吾韌。平時一般都揀食牛既老公都勁讚🤣連配菜薯仔外皮都好脆👍🏻老公想食蜆,所以加多個''白酒煮美國馬拉蜆''蜆肉好飽滿,漲卜
我地見個二人餐d野都啱食,而且價錢合理,所以揀左二人餐😁
沙律菜新鮮--而且煙火雞肉有d調味,食落豐富左沙律的味道😋
黑松露雜菌意大利飯配63度溫泉蛋
香煎沖繩豬鞍扒🐖
平時一般都揀食牛既老公都勁讚🤣
連配菜薯仔外皮都好脆👍🏻
老公想食蜆,所以加多個''白酒煮美國馬拉蜆''
蜆肉好飽滿,漲卜卜的,吾似平時煮完縮淨好細粒,味道鮮甜,淡淡的酒配上洋蔥碎同辣椒碎,鮮味帶微辣😊😋
用餐途中我見服務員時刻用心留意住客人需要,以至每樣食物送上的時間都是剛剛好👍🏻😊