2011-07-31
係西環住左咁耐,都未食過呢間野~今日第一次同友人幫襯,吃了個午餐一去到就有位,全場都係得2,3枱客先講環境店子既高桌高椅還不錯的,都唔算唔舒服,反而有種簡約既feel店內整齊企理,冇油煙味望出去西環碼頭竟有種像置身赤柱的感覺食物先點了個Escargot~好好味~~(好似$56)d田螺好入味,有蒜香同酒香但又唔會太咸,配熱辣辣既法包好好味共有12粒田螺,份量可以之後點了個火腿磨菇意粉($112)非常好味~~d意粉唔會太腍/太硬,而個白汁亦都煮得好正!!份量略少,但都ok~~~~仲有叫左個half half mini既茄汁底pizza($101)pepperoni(辣肉腸)+hawaii(火腿菠蘿)個蕃茄汁底同埋餡都好好味仲有個批底,薄得黎又夠脆,熱辣辣,眨下眼已經食晒~~pizza唔好預計會有好多不同款式選擇,都係得d普通餡但都食得好滿足~~可能佢個批底做得唔錯,所以可以補救到選擇不多呢個問題~~因店內冇水供應,而可樂果汁先生果d都要十幾廿蚊杯,覺得唔抵所以同友人叫了杯凍latte($30)同埋朱古力($33)飲品反而冇乜特別,我杯latte略淡,叫做不過不失~~如果佢可以供應清水...
今日第一次同友人幫襯,吃了個午餐
一去到就有位,全場都係得2,3枱客
先講環境 店子既高桌高椅還不錯的,都唔算唔舒服,反而有種簡約既feel
店內整齊企理,冇油煙味
望出去西環碼頭竟有種像置身赤柱的感覺
食物
先點了個Escargot~好好味~~(好似$56) d田螺好入味,有蒜香同酒香但又唔會太咸,配熱辣辣既法包好好味
共有12粒田螺,份量可以
之後點了個火腿磨菇意粉($112) 非常好味~~d意粉唔會太腍/太硬,而個白汁亦都煮得好正!!份量略少,但都ok~~~~
pepperoni(辣肉腸)+hawaii(火腿菠蘿) 個蕃茄汁底同埋餡都好好味
仲有個批底,薄得黎又夠脆,熱辣辣,眨下眼已經食晒~~
pizza唔好預計會有好多不同款式選擇,都係得d普通餡
因店內冇水供應,而可樂果汁先生果d都要十幾廿蚊杯,覺得唔抵
所以同友人叫了杯凍latte($30)同埋朱古力($33)
飲品反而冇乜特別,我杯latte略淡,叫做不過不失~~
如果佢可以供應清水...我諗我會開心d~~~
Waiter落單時都話應該夠食
無奈我同友人實在太肚餓,所以再叫多個half half mini pizza($101) 今次叫左個火腿磨菇同埋tuna
依然係咁好味~~~
可能午市關係,門面我見得一個waiter
但佢反應好快,服務態度好好~
好勤力執枱同埋都會俾意見你食咩
臨尾我同朋友講聲"走咯"
佢好醒水去埋單,唔駛我再叫~~
總括而然,呢餐午餐好正~~
不過以午餐黎講,價錢略貴,尤其個意粉~~pizza以mini size都收$101都算係貴左少少
但食果陣因為太好味冇乜去理佢~~~
埋單連加1 $477
會再幫襯
下次想試下佢個牛柳($15x)同埋個芝士火煱($2xx)