2017-07-22 70 瀏覽
上星期約左朋友陪我食靚lunch,行經灣仔揾食時忽然落大雨😥我地急步揾地方避雨既時候見到呢間裝修型格走外國風既burger店就決定入試下。入去既時候餐廳都有8成滿,鋪面唔係好大,主要係高櫈pub型格局,仲有兩個大電視。坐底後,睇下餐牌,除左主打既漢堡外仲有沙律薯條雞翼,又有啤酒奶醋都好多元化。朋友唔係好餓,所以我地點了一個雜箘磨菇漢堡,蒜蓉雞翼試下。店內有辣雞翼競食大賽勇士可以挑戰下😈等左一陣店員送上漢堡,店員好細心甘幫忙預先切成2份。餡料都算豐富,磨菇同傳既一片片夾落漢堡度唔同,呢度係打成扒再煎香,所以咬落有粒粒磨菇,咸咸地。但麵包望上去唔係好吸引,口感太軟,同埋有啲感覺餡料既汁令到麵包更淋。蒜香雞翼上枱時有啲驚喜,賣相有啲似泰式雞翼,蒜蓉配酸酸甜甜既泰式醬,唔覺唔覺食多幾隻。雞翼經炸過但內裏都保持到嫩滑,不錯野食份量都大份,餐廳價錢合理,可以一試。

店內有辣雞翼競食大賽勇士可以挑戰下😈

雜箘磨菇漢堡

蒜香雞翼

野食份量都大份,餐廳價錢合理,可以一試。
2017-07-15
蒜香雞翼