2023-02-16
情人節快樂~鍾意烚下烚下嘅我地,lunch走嚟屋企附近食方叔叔🥘麻辣火鍋😆Lunch性價比都幾高,除咗可以食一人一鍋,平時嘅打邊爐仲免湯底費添!我地order咗鴛鴦湯底,一邊係招牌麻辣湯底,一邊係清熱氣嘅皮蛋芫荽湯,一辣一清,兩者非常夾,情人節仲多咗個心形辣油,唔夠辣嘅話可以加喺辣湯,或影相打卡都十分靚靚!食物方面可以揀全份或者半份,我哋兩個人想食多啲款就啱晒,桂花蚌、功夫萵筍片、鰻魚、串鮮蝦、鮮魚鰾、千絲柏葉、鴨血、手打墨魚滑、乾貢菜、鮮鵝腸、毛肚、淮山條,食物款款都新鮮。鵝腸、毛肚、桂花蚌、牛柏葉呢幾款只係烚 30秒就搞掂,毛肚好吸湯,同辣湯好夾,好有重慶麻辣燙風味,入口爽口又彈牙,下次要叫全份先夠食😆我哋仲order咗全份韮菜豬肉水餃,手工餃由店家新鮮製造,餃子皮爽滑,餡料紮實,打邊爐吸左啲湯底,唔使點醬汁都好夠味👍🏻推介!