2018-07-24
最近頭頭碰著黑,決定收工要食番餐好既充下電。首選係㨂個靚既地方,要坐得舒舒服服。✨入到黎真係幾好feel, 打左燈既湖水綠磚牆,上面放左好多花花草草,加埋窗外既藍天,成個tone 好夾好舒服。✨最靚一定係個吊燈,好特別好似萬花筒一樣,令人賞心悅目。呢度既燈光營造到好優雅浪漫既氣氛,情侶黎撐枱腳一流,如果枱上面可以加埋蠟燭就perfect。✨我地唔想食得咁heavy, 因為食飽仲有下場~kaka~所以剩係叫左個湯,意粉同pizza~~ ✨餐前附送既麵包,口感鬆脆,帶淡淡既香草味。入面仲有酸酸地既蕃茄乾,點埋黑醋好醒神。✨mushroom soup ($78): 湯質地唔會太杰,蘑菇味好濃郁~~質地打到好滑身✨carbonate spaghetti($228): 面頭果塊薄脆係芝士黎,超香超好食👍🏻 個汁同平時食既carbonate 有d 唔同,呢個食到好濃既蛋香味,撈埋溫泉蛋質地更加滑,醬汁更濃郁。意粉夠晒煙韌有咬口,煙肉係好厚粒的,加埋蘑菇,蜆肉都幾好食。✨seafood pizza($278): pizza 鋪滿海鮮好豐富,有蝦,魷魚圈,青口,蟹肉。 最鍾意青口夠多汁鮮味,蟹肉味道唔
。
✨seafood pizza($278): pizza 鋪滿海鮮好豐富,有蝦,魷魚圈,青口,蟹肉。 最鍾意青口夠多汁鮮味,蟹肉味道唔會太淡。車厘茄我都好like~勁爆汁juicy~批邊亦好薄好脆, 加埋我最鍾意既千島醬食左三塊我居然已經飽左。
Seafood pizza
✨呢度雖然價錢唔平,不過環境,服務,野食都唔錯~而且上菜勁有效率。情侶撐枱腳氣氛一流,未黎過點都要試一次💋。