2009-09-22
剛過的星期日是我老公生日, 我地選了這間餐廳食DINNER慶祝. 這裡環境非常好,座位有好多都有SEA VIEW,適合情侶拍拖談心. 但冷氣有點凍,女士最好帶件外套. 食物方面,比我預期中出色. 因我有OPEN RICE 的買一送一CUPON, 所以點了$298的SET DINNER (包括BREAD, 頭盤,湯, 主菜,甜品,餐茶). BREAD: 法式的脆飽配4款SAUCE(OLIVE OIL, 黑醋,OLIVE肉,最後1款忘記了). 脆飽外脆內軟,但食半個都好飽.頭盤: (1)海鮮三重奏(炸蝦餅, 煙三文魚, 硯肉伴有D辣芽菜) ~整體OK好食; (2)焗批(SORRY,又忘記了名), 好似有D CREAM/芝士, 味道OK湯: 海鮮忌廉湯~裡面有蝦及硯肉, 但蝦的肉質很"林"和沒有鮮味.主菜: (1)煎左口魚 ~ 魚肉非常嫩滑,外皮脆仆仆, 好食; (2) 豬扒配春卷 ~ 豬扒不會煮得"鞋",春卷都OK甜品: 類似合桃蛋糕+青檸雪糕 ~蛋糕有D漏, 但個雪糕好清新好味另外, 我地ORDER左2隻烤大頭蝦 ($28/隻), 價錢合理,味道也合格,