餐廳: 渝酸辣粉
資訊:

2018-09-25 566 瀏覽
今日目標只有一個....就係麻麻地奶凍餐廳出面佈滿明星相同飲食推介。仲有menu可以排住隊睇。中午一點幾,好彩未坐滿,唔駛等位雖然目標係麻麻地奶凍,但都要食啲嘢醫下個肚先,揀咗重慶酸辣粉少少辣,本來想要多杯青瓜豆漿,但唔叫套餐要正價,$31有啲貴,下次叫套餐先加$10要杯重慶酸辣粉,辣度適中,花生有啲淋,不過不失,冇咩特別。麻麻地奶凍太心急啦,食咗兩啖先醒起要影相記以前係附近返工,同事帶我黎食,佢話必試青瓜豆漿同麻麻地奶凍。點知一試難忘,經開呢頭都會過黎食甜甜地嘅奶凍入口香滑,舌頭先感受奶凍嘅甜味,慢慢開始感覺到麻痺感,呢種感覺都幾刺激,有啲似戀愛咁,開頭甜絲絲,慢慢感到痛楚,但你又會抗拒唔到,愈食愈愛上食到底仲會見到好多麻椒粒佈滿碗底
今日目標只有一個....就係麻麻地奶凍

餐廳出面佈滿明星相同飲食推介。
仲有menu可以排住隊睇。

中午一點幾,好彩未坐滿,唔駛等位

重慶酸辣粉
重慶酸辣粉,辣度適中,花生有啲淋,不過不失,冇咩特別。

麻麻地奶凍

太心急啦,食咗兩啖先醒起要影相

點知一試難忘,經開呢頭都會過黎食

食到底仲會見到好多麻椒粒佈滿碗底
2018-09-24