2018-03-30 109 瀏覽
今晚晚餐揀左好多好評嘅金船長餐廳,位於大角咀,由太子行過黎用左10分鐘左右,有少少僻,不過附近都幾多食店。店內環境少少暗,幾有情調,可惜我只係同朋友黎食,哈哈😄。我地首先揀左大家都話好食嘅黑松露pizza,多人推薦嘅果然好食!😍鍾意黑松露嘅人真係唔可以錯過,薄餅食落香脆,上枱時暖暖地,作為開胃前菜適合不過!💕我仲叫左一客粟米忌廉湯,啖啖都有粟米,忌廉唔太濃,飲落唔溜,仲有塊小多士俾你點湯食tim✌️我地叫左個小食拼盤,有墨魚🦑圈,青口,雞翼同芝士豆腐,每樣都有三件,方便我哋呢啲每樣都想食少少嘅女仔。其中我最鍾意食嘅就係青口同埋墨魚圈,青口上面佈滿香料,香氣濃郁,而墨魚圈就夠脆口👍甜品叫咗個朱古力味疏乎里,好少何見疏乎里有唔同口味揀,好特別👍。上左枱冇即刻食到,過左幾分鐘已經有少少凹陷😂好似食緊空氣咁,哈哈😄疏乎厘底同埋面頭都有朱古力醬,啖啖都有朱古力味,yummy 🎈

店內環境少少暗,幾有情調,可惜我只係同朋友黎食,哈哈😄。