2021-04-04 60 瀏覽
天空之城的荃灣, 以天橋連接各大商場出名,食飯行街購物都非常方便,行吓行吓就行到呢間意大利餐廳, 適逢晚飯時候 ,見環境優雅,意大利式裝潢,吊上大大水晶燈,被它吸引入內坐下🤗🤗🤗。 西西里島海鮮沙律配經典意式油醋汁 海鮮為主的沙律上枱, 見到就馬上心花怒放😍😍,有帶子,蝦,青口,墨魚,沙律菜,已淋上醬汁帶出鮮味來,若想更開胃的話點埋油醋汁就更加醒胃喔!燒虎蝦意大利飯 意大利飯跟中式飯大不同,咀嚼時較有咬口,而粒粒飽滿的意大利飯吸收濃郁蝦汁, 味覺豐富,而當中混入切粒的蝦肉,啖啖滋味😋😋😋,至於虎蝦彈牙就唔駛講喇😍, 做出水準來!蕃茄忌廉湯 湯口感非常順滑, 濃濃的🍅🍅香味 ,掌握得恰到好處🤗🤗🤗!Tiramisu 蛋糕 提拉米蘇入口軟綿綿,香滑的感覺,甜品可以減壓,大大提升我的開心指數😃!冰凍米蘭經典咖啡埋完單,再到外面🥨🥐🥖🥯🍰🎂望吓,忍不住買咗兩件 「意式開心果吉士 牛角包 」帶回家。

西西里島海鮮沙律配經典意式油醋汁

燒虎蝦意大利飯

蕃茄忌廉湯

湯口感非常順滑, 濃濃的🍅🍅香味 ,掌握得恰到好處🤗🤗🤗!

Tiramisu 蛋糕

冰凍米蘭經典咖啡