2019-03-04 284 瀏覽
行開尖沙咀,同行朋友話帶我食好野,難得一聚當然賞面啦。餐廳位置都唔難搵,係九龍公園附近。餐廳雖然唔大,但有情調得黎又靜靜地,岩晒傾計談心。餐牌上既食物雖然款色唔多,但款款都好吸引。叫左小食拼盤,無諗過份量咁誇張。有雞翼,炸洋蔥圈,炸蝦,炸魷魚圈,炸薯條共五種炸物,雖然炸野係熱氣,但熱辣辣趣卜卜,又真係好難忍到口,每一種都好食,魷魚圈口感最特別,煙煙韌韌又趣口,讚!海膽好新鮮,食得出海水味好鮮甜,三文魚籽粒粒都晶瑩剔透,咬落去瞬間係咀入面爆開,充滿魚油既香味。而且意粉配明太子忌廉汁,香濃得黎又滑又creamy。五成熟既安格斯配紅酒黑椒汁,煮得岩岩好。保留到肉汁之餘又唔韌,軟林林,脂肪分佈平均,唔錯。另外伴碟既薯片都好好食,怖滿海苔粉,好似食緊紫菜味既薯片一樣。雖然價錢算中上,餐廳充滿情調之餘,食物又高質,值回票價。

SHINE小食拼盤

明太子海膽意粉

燒安格斯肉眼排

雖然價錢算中上,餐廳充滿情調之餘,食物又高質,值回票價。
SHINE小食拼盤
明太子海膽意粉