2019-10-23 158 瀏覽
仔仔正日生日,諗左好耐決定食CHALET。一入餐廳侍應好熱情地介紹餐牌,我記得上網睇過人地食心太軟時,係個碟到畫公仔寫 happy birthday咁樣好靚,我就同個侍應要求,點知侍應回覆話,呢d 係要一日前預訂先有,加上專門畫的那同事今日冇返, 那時我真係有點失望的。但最後送上甜品時,竟然超級驚喜我和仔仔都嘩左聲出來。佢地超有心思見到仔仔著住 Spider-Man衫 就畫左Spider-Man 係個碟到呀!仔仔開心到係咁叫我幫佢影相留念。Set Dinner 一份 是日餐湯~南瓜湯 (南瓜打哂蓉好滑配個脆身麵包點湯食好夾。)頭盤 ~ 半熟吞拿魚伴三文魚子 (估唔到半熟吞拿魚點小小汁夾幾粒魚子係咁 滋味仔仔試左件都話得。)主菜 ~ 美式 燒烤醬豬肋骨配薯條 ,火箭菜沙律(豬肋骨一刀切落去已經好淋, 又夠哂入味, 明明6條骨,我切切下,仔仔一人已經食左4條, 我只分到兩條食,可想而知有幾好味。)是日甜品~ 奶凍 (由於個心太軟太過出色,呢個奶凍突然被比下去。)另外order 左 黑松露薄片意大利飯配美國大啡菇牛肝菌泡沫~仔仔點名要食,入口每一啖都好香黑松露,個菇和飯吸哂d 味,真係一流
仔仔正日生日,諗左好耐決定食CHALET。

Set Dinner 一份

是日餐湯~南瓜湯
(南瓜打哂蓉好滑配個脆身麵包點湯食好夾。)

頭盤 ~ 半熟吞拿魚伴三文魚子

主菜 ~ 美式 燒烤醬豬肋骨配薯條 ,火箭菜沙律
,可想而知有幾好味。)

另外order 左 黑松露薄片意大利飯配美國大啡菇牛肝菌泡沫~仔仔點名要食,入口每一啖都好香黑松露,個菇和飯吸哂d 味,真係一流,仔仔真識貨。

最後就係 朱古力心太軟配雲呢拿雪糕 ~ 打卡影相必定要叫,真係好吸精, 哄得我地好開心,一焗好拎出來食,一口心太軟夾小小雪糕真係冇得彈。