2019-06-12
聞名已久的忌廉烏冬,然而我係想食好耐不過都無機會食到,今次終於搵到機會食!位於17樓既餐廳,人流非常多,一出升降機就見到好多人,好熱鬧!仲見到好多報導有關吉烈牛同忌廉烏冬!係升降機門口仲張貼左幾張門神海報,非常過癮有特式!咖哩忌廉烏冬(雞肉)$78一上枱已經心心眼😍咖哩烏冬既面頭好夠忌廉,滿滿既白色,好治癒~咖哩味非常特別,唔會太辣,咖哩味香而烏冬非常入味好吃,煙韌得黎彈牙,口感十足,配上攪拌均勻既忌廉,唔會好甜,烏冬變得好滑身,好得意過癮既口感,比到好大驚喜我!另外仲叫左炸芝士薯仔年糕$38年糕非常軟熟,一夾就已經感覺到軟軟既質感,外層炸粉夠薄,一咬入面既忌廉芝士爆出黎,勁滿足!一定要趁熱食!配上外層既脆卜卜既紫菜同七味粉(?)非常滋味!Kobekyu 滋味單骨雞翼$65我最中意食單骨雞翼,因為食得非常方便,肉多骨少!呢款單骨雞翼上面佈滿左燒烤味既調味粉,非常均勻!食落肉質鮮嫩,仲有食緊shake shake 薯條既感覺,今次係shake shake 雞翼!今餐所有食物都非常滿意,下次必定會試埋另一個辣味忌廉烏冬!
係升降機門口仲張貼左幾張門神海報,非常過癮有特式!
咖哩忌廉烏冬(雞肉)$78
另外仲叫左炸芝士薯仔年糕$38
Kobekyu 滋味單骨雞翼$65
今餐所有食物都非常滿意,下次必定會試埋另一個辣味忌廉烏冬!