2009-08-05 8 瀏覽
一直都好想去試試呢間餐廳, 上個月終於去試左!聽閒呢間餐廳係新搬黎呢度, 裝修好似high-class左! 其實呢度既裝修係ok, 全層頗大, 門口有一幅牆畫。一早book左位, 所以去到就可以即時入座, 仲可以坐窗口位tim, 夜晚都真係ok多人, 所以環境都比想像中較嘈!我地叫左個set dinner, 分別係牛排跟薯菜同魚柳跟飯。每個set dinner都有餐湯or沙律&麵包, 特別一讚係個麵包真係好熱同鬆軟, 好好味! 食完沙律同麵包已經係好飽lu。至於main course, 整體不錯, 味道適中, 但係份量好細, 女仔食啱啱好, 可能男仔會覺得唔夠飽肚。牛排跟薯菜: 要左7成熟, 味道都不差, 但就無咩牛味, 唔夠入味。個薯菜真係唔錯, 薯仔好”林”, 同d汁好配合, 可以食到停唔到口, 值得一讚!魚柳跟飯: 魚柳ok, 都幾鮮味, 配搭左好多雜菜。見佢地有promotion, 所以之後都order左個香煎鵝肝, 個鵝肝好食, 煎得好香口, 又唔會太散, 口感good!仲要做ing promotion, 所以好抵食, 只係需要+ $28。講到dessert, 呢度最出名係心
一直都好想去試試呢間餐廳, 上個月終於去試左!

魚柳跟飯: 魚柳ok, 都幾鮮味, 配搭左好多雜菜。

講到dessert, 呢度最出名係心太軟, 差不多係必食推介, 但我地對朱古力興趣不大, 所以最後order左個cheese cake, 個cake 幾滑, 唔會太漏, 喜歡! 因為跟餐只係需要+ $10, 所以係絕對超值!

Overall真係滿意, 食物好抵食, 環境ok舒服, 好難o係灣仔區搵到~ 未去過既朋友真係可以一試!

環境舒服 (有小小嘈)
Salad
香煎鵝肝 - 正呀!
牛排, 薯菜真係好好味~
一般的魚柳
喜愛個Cheese Cake...
環境舒服 (有小小嘈)
Salad
香煎鵝肝 - 正呀!
牛排, 薯菜真係好好味~
喜愛個Cheese Cake...
  • 香煎鵝肝
  • Cheese Cake