2013-08-06 838 瀏覽
同事每月飯聚, 有人提議到灣仔覓食。 打從7月開始至8月灣仔都超熱鬧的, 因為勁多物展物展的。 正煩惱吃物時, 行到船街見到呢間"雙樹", 見環境吾錯, 仲播住輕音樂, 一行四人7:00順利入座。吃咩好啊,幾個女仔 商量左一陣決定叫精選五道菜晚餐, 出左糧吃好d, 哈…………..!一班為食的女仔的藉口。 其實最大的原因係有甜品吃, 仲要有心太軟 , 火焰雪山, 北海牛奶焦糖布甸, 女仔難以抵擋的甜品的魔力。而且呢個full set 有湯, 頭盤, 主菜, 甜品及飲品。是次我們叫了湯: 雜菜湯, 頭盤 : 三文魚大蝦芒果沙沙, 牛油薯蓉田螺, 主菜 : 炭燒肉眼伴薯菜, 豬眼扒伴田螺,   甜品 : 火焰雪山, 心軟冷美人, 芝士餅, 藍莓芝士餅, 北海道牛奶焦糖布甸,
是次我們叫了
湯: 雜菜湯,
頭盤 : 三文魚大蝦芒果沙沙, 牛油薯蓉田螺,
主菜 : 炭燒肉眼伴薯菜, 豬眼扒伴田螺,
雜菜湯
炭燒西冷