2024-02-21 169 瀏覽
荃灣staycation瞓到中午落嚟食個brunch,想搵個地方舒舒服服飲杯嘢,睇地圖行遠少少有呢一間Cafe午餐大約百零蚊,有齊前菜主菜甜品同埋飲品,見環境都唔錯,就入去試一下叫咗兩個餐,前菜跟湯同埋沙律,兩樣都做得好好,特別沙律嘅醬汁有少少泰式冬陰功嘅香味,非常開胃,好有誠意👍叫咗一個蟹肉千層麵,比平時食開牛肉肉醬嘅千層麵清爽,可能係多咗啲蟹肉相對地冇咁油膩,我自己就幾鍾意❤️朋友想食pizza,揀咗呢一個肉類愛好者,有火腿, Salami, Pepperoni做配料,食落都幾豐富,而且餅底做得幾好,鬆軟得來又唔會太腍我本身唔係好飲得咖啡因,但跟餐嘅茶普遍都有咖啡因,店員勁好,幫我轉咗做洋甘菊茶🥹甜品係carrot cake, 平時好少食,係濕濕地嗰種蛋糕,口感好軟熟,而且唔會太甜,我都幾鍾意整體嚟講,呢間餐廳嘅午餐價錢合理,雖然以午餐嚟講唔算特別平,但食物質素好高,環境好,絕對對得住個價格🫶