2021-07-23 346 瀏覽
pizza express, 叫外賣pizza就好多次了,但入去坐底食就係第1次,原來都會有驚喜!咁我地就點左個set,叫左個南瓜湯,然後頭盤就係牛油焗包,同埋我最鍾愛食嘅凱撒沙律!呢度凱撒沙律係非常之足料,無論雞肉,麵包糠定煙肉碎,份量都十分充足,味道清甜仲好開胃添主菜當然唔少得意粉同埋Pizza啦!意粉就係烤雞蝴蝶意粉,和蜜糖芥茉雞肉pizza!意粉有大size同普通size,我地有4個人食所以叫左大size。上碟的時候我地都忍不住哇左一聲,因爲蝴蝶粉上面係有原個烤雞,非常豐富。烤鷄鷄肉嫩滑又惹味加上意粉的醬汁非常creami,味道好香好入味,加埋忌廉都完全唔覺得會好膩。而呢個蜜糖芥茉雞肉pizza係薄脆皮,食落口感頗脆口,餡料十足,絕對係可以成為四人份量嘅一個Pizza,每一塊pizza完全唔會覺得好大舊放落口,仲熱辣辣添!鷄肉同個醬汁好夾口感非常豐富,令人食唔停口。最後點少得甜品呀,tiramisu同Gelato又點會走得甩呢!甜而不膩,真係心情都好啲!仲有好值得一讚嘅就係呢度嘅薑茶同埋refillable嘅檸檬茶!!!! 呢一餐我地都好滿足呀!