2021-04-09 1236 瀏覽
呢間野長期大量外賣車隊等候,同附近其他店形成強烈對比,今日我都終於試咗啦。我同朋友從一盒盒擺喺度等緊外賣仔黎拎既外賣睇到,最多人嗌似乎係個拌麵。不過今日想食飯,我地兩個人都嗌咗鹽酥雞魯肉飯。我唔飲茶,所以我個餐飲就轉左-$10優惠價嗌咗個芋圓糖水。唔好睇盒飯仔細細咁,打開都pack到幾滿,份量都幾多。有半隻蛋,有啲酸菜,有啲青瓜絲,有勁多魯肉,同埋塊雞扒。雞扒炸得幾好,唔會好多粉漿,又唔會炸到好熱氣咁,雞肉好滑。啲飯都煮得岩岩好,魯肉唔係肥淋淋油淋淋嗰款。我呢排胃口唔好,都差唔多食哂成個咁濟。芋圓糖水無影到相,芋圓係幾煙韌,糖水甜度適中,不過唔算令人印象深刻。只係附近工廠區都無咩糖水嗌,想食糖水時都可以試下。下次想試下拌麵同埋個鹽麴雞。睇人地個鹽麴雞飯盒啲雞好似份量少少地咁。下次試咗再寫食評啦。

我呢排胃口唔好,都差唔多食哂成個咁濟。