老公琴晚話唔想煮飯想打邊爐,但我哋收工之後都已經好晏冇時間買材料,咁就唯有出街食,朋友推介我哋呢一間屋企附近嘅相馬日式火鍋店。🤩任食大閘蟹 呢排咁啱做緊大閘蟹嘅放題,當然要食返幾隻大閘蟹啦,因為而家係大閘蟹嘅最佳時期,大閘蟹食落特別鮮味無窮。🤩一次性極上蒸海鮮而家啲海鮮都幾貴下,估唔到呢個價錢都食到咁好質素嘅海鮮,蒸海鮮最睇得出啲海鮮係咪新鮮,真係每一款都食到好鮮甜嘅味道,一啲腥味都冇。🤩美國特選牛肩胛火鍋方面唔少得牛肉,咁我就梗係揀質素最好嘅美國特選牛肩胛,望落賣相已經好吸引,顏色鮮艷之餘,牛肉食落仲好有咬口添。🤩粟米平時打邊爐想個湯底清甜啲,我都會加啲粟米落去,湯底嘅味道就會更加清甜好味。🤩豆卜打邊爐當然唔少得加豆卜,加咗豆粕落去,真係可以吸晒啲湯底嘅精華,正!
🤩任食大閘蟹
🤩一次性極上蒸海鮮