2007-10-14
上手日本料理- 西九龍3 樓一來就送上兩杯玻璃杯中國茶(好酒樓食晚餐feel), 好大杯的~叫了2 人餐~ $ 128 (不收+ 1 的) : 2 飲料(好大杯, 兩人共飲得晒一杯), 2 冷盤(中華沙律之類, 任選), 2 麵(烏冬拉麵之類, 任選), 1 主菜(選了炸軟殼蟹, 有2 隻)1 配菜(選了椰菜, 幾大碟下), 6 壽司(任選, 除本身$ 16 以上的)好飽, 覺得好似幾抵咁~ 不過上菜好似慢左0的~唔知係咪吃完佢, 衣衫有陣油煙味, 吃時不覺有的~!~ 兩杯凍奶茶都是茶味重0的~ 螺肉& 八爪魚都好濃味, 又大大粒咁, 配麵一起吃比較好~~ 好似係麵鼓湯底, 烏冬好一般, 拉麵個湯底係拉麵D 麵水味~ 第一次吃炸軟殼蟹, 只吃到炸粉0的味, 不知是否正常~~ 椰菜好大盤咁, 以為得一碗仔, 鋪上一堆平時鋪落章魚丸的絲絲, 幾好味~ 壽司飯幾"林", 男友話爛添^^"好想再去多次佢仲有好多不同配搭0既1 / 2 人餐, 又燒餅又刺身又壽司咁,好似好新鮮^^"$ 40 - $ 138 不等~
叫了2 人餐~ $ 128 (不收+ 1 的) :
好飽, 覺得好似幾抵咁~ 不過上菜好似慢左0的~
唔知係咪吃完佢, 衣衫有陣油煙味, 吃時不覺有的~!
~ 兩杯凍奶茶都是茶味重0的
~ 第一次吃炸軟殼蟹, 只吃到炸粉0的味, 不知是否正常~
~ 壽司飯幾"林", 男友話爛添^^"
好想再去多次
佢仲有好多不同配搭0既1 / 2 人餐,
又燒餅又刺身又壽司咁,
好似好新鮮^^"
$ 40 - $ 138 不等~