2021-04-09 98 瀏覽
呢間點心店想試好耐,行過好彩唔洗等位就入到😎環境乾淨,雖然張檯唔算大,但坐落去都舒服😉1️⃣紫金流沙包 $42賣相👍🏻紫色唔係深紫睇落唔錯,超流心!我搣左三個包都爆漿😂流心紫薯蓉加埋芋頭粒好熱,大家小心熱,其實我本身諗住食黑金流沙,但係今日淨係得紫金流沙,所以睇彩數啦,食落都有驚喜,甜度可接受,店員就話黑金流沙會比較甜🤔2️⃣蟹籽燒賣王 $30大大粒燒賣,見到隔離個籠都大大粒😁食落都好滿足,啖啖蝦肉,表面仲佈滿蟹籽👍🏻推薦🥢3️⃣晶瑩蝦餃皇 $33蝦餃比起燒賣就無甘大粒,食落蝦肉都新鮮爽口,雖然蝦肉分量唔算多,皮唔算好薄,但味道都唔錯。4️⃣鮑菇蟲草棉花雞 $30棉花雞食落味道正常,雞肉蒸得都幾滑,但感覺好油🥲建議可以加多少少蟲草,賣相會更加靚🤔5️⃣養生薑汁糕 $22薑汁糕味道正正常常,薑味重, 口感比較煙韌,唔會太甜。6️⃣增城蔗糖馬蹄糕 $18馬蹄糕就麻麻地,因為食落去口感比較鬆散,雖然賣相係幾靚好金黃,但唔算好食。7️⃣花膠蟲草花栗子燉土雞湯 $60呢個燉湯睇落好足料,有花膠仔😂乾栗子、蟲草花、雞腳、雞肉等材料,但飲落味道唔濃、好淡🥲60蚊好失望🥲但飲得出佢無加味精。PS:免收茶芥同加一💛💛(5個🌕為滿分

1️⃣紫金流沙包 $42

2️⃣蟹籽燒賣王 $30

3️⃣晶瑩蝦餃皇 $33

4️⃣鮑菇蟲草棉花雞 $30

5️⃣養生薑汁糕 $22
薑汁糕味道正正常常,薑味重, 口感比較煙韌,唔會太甜。

6️⃣增城蔗糖馬蹄糕 $18

7️⃣花膠蟲草花栗子燉土雞湯 $60

PS:免收茶芥同加一💛💛

(5個🌕為滿分)
味道:🌕🌕🌕🌖🌑
服務:🌕🌕🌕🌖🌑