2021-12-29
Check-in Taipei 手繪雙色鹽酥雞:大大嚿外脆內軟嘅炸雞,再配合黑松露沙律醬同埋柚子沙律醬,柚子醬味道清新,消除油膩感,而黑松露醬味道濃郁,香味充斥口腔,齒頰留香。性價比高。台式肉鬆榨菜蛋餅:榨菜同肉鬆嘅配搭,非常創新,喺餐牌上面見到,即刻忍唔住落單,結果並沒有失望,非常立體嘅口感,蛋香、肉鬆、榨菜三個味道非常配合,一嚿接一嚿。爆葱牛肉麵:果然係勁多蔥,我自己都非常鍾意食蔥,因為覺得有蔥嘅面,香氣加強好多架!牛肉麵最重要一定係個湯底,我差唔多飲晒碗湯,你就知道個湯有幾好飲,一啲都唔油膩,亦都唔會好跩,好厚身嘅牛展,而且非常淋,滿足。豬軟骨鯊魚骨豆乳湯麵:食第一啖就已經知道,骨膠原非常充足豐富,亦都食得出豆嘅香味,豬軟骨真係有啫喱骨嘅感覺。巴洛苦瓜汁:一個鮮甜嘅生果,再配合一個出咗命苦嘅蔬果,估唔到,竟然可以有咁清新嘅口感,巴洛嘅清甜直入口腔,淡淡嘅苦瓜味回甘。