2024-07-13
早排朋友帶左我去寶勒巷既-間高質隱世燒鳥店樓上鋪度食飯飯😊呢間燒鳥店用既都係日本農場直送既香草雞肉同本地新鮮食材,最特別系好多稀有嘅雞部位呢度都有得食❗️我地特登過嚟,都係為咗呢一口‼️坐底冇耐,店員就先上四色調味(七味粉、柚子鹽、辣椒粉、粉紅海鹽)比我地點串燒,真係好細心!我地食左:👉🏻✨鱈魚干✨鱈魚干上枱個時仲系暖暖地,入口脆到不得了,好似食緊薯片咁🫰🏻✨水牛芝士煙肉卷 ✨ $48水牛芝士🧀️既軟滑質感同奶香,配搭脆邊既咸香煙肉🥓呢個組合真係超有層次!送酒一流!✨雞頸肉✨肉質細緻兼有恰到好處的彈牙感,正❗️✨雞尾✨冇令人擔心嘅怪味😆食落表皮香脆,咬落去仲爆哂油咁,甘香到-個點❗️✨雞肉軟骨棒✨免治雞肉中間夾雜啲脆脆軟骨碎,食落又軟又脆幾得意‼️點埋生雞蛋食質感仲更加滑‼️✨雞食道✨集柔韌、軟、脆於-身既雞食道真係勁少地方有得食,小妹都係第一次試❗️比我想像中鮮味同好食❗️✨飯團✨飯團外脆內軟好口感!有埋味粉調味超香口‼️✨番薯✨甜蜜蜜、暖笠笠又軟綿綿嘅燒番薯🍠真心超正,小妹覺得都係必食之一✨翠玉瓜✨🛑火赤 (尖沙咀)📍尖沙咀寶勒巷29號寶昌商業大廈5樓#香港 #香港美食 #尖沙咀#尖沙咀美食#日本料理
我地食左:👉🏻
✨鱈魚干✨
✨水牛芝士煙肉卷 ✨ $48
✨雞頸肉✨
肉質細緻兼有恰到好處的彈牙感,正❗️
✨雞尾✨
✨雞肉軟骨棒✨
✨雞食道✨
✨飯團✨
飯團外脆內軟好口感!有埋味粉調味超香口‼️
✨番薯✨
✨翠玉瓜✨
🛑火赤 (尖沙咀)
📍尖沙咀寶勒巷29號寶昌商業大廈5樓
#香港 #香港美食 #尖沙咀#尖沙咀美食#日本料理 #串燒#燒鳥#高質 #美食 #美食推薦 #foodie #foodblogger #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hk #hklover