呢段時間買乜真係乜都貴,就算真係願意捱貴價,都唔係嗰個街市檔口都開到好夜,遲收工嘅人通常街市都已經畀人買曬新鮮靚嘅食材,所以見咁嘅情況我都係出去食好過,反正同佢屋企自己煮都冇分別,索性喺出面食算數。最近去朋友屋企打麻雀行過一間日式料理,原本仲打算叫外賣一齊返去食,見到呢間裝修得有幾有格調,餐牌上面嘅日式料理拉麵有幾吸引就入去試下。朋友嗌左南蠻炸雞拉麵【 $68】係一個炸雞配一個傳統嘅日式拉麵配搭,雖然炸雞係分開擺,但係拉麵因為佢嘅擺盤睇落依然非常豐富,睇個色澤都好好食!我就叫咗泡菜海鮮拉麵【 $68】淨係見到佢鮮橙紅色嘅湯底都非常之吸引,有濃厚嘅鮮甜海鮮味,仲有帆立貝、青口、海蝦呢啲海鮮,都好鮮甜多汁!建議大家嚟試下!