2020-01-04
樓下商場冇咩日本野好食,所以走左過去天澤個邊食呢間千葉鳥加拿大海膽壽司,好耐冇食海膽啦~ 兩舊海膽好肥好大件,雖然加拿大海膽味道唔係最濃郁,但係都好好味,幾鮮味,夠新鮮😋本來想試下雪花拖羅壽司,點知賣曬,店員就同我地講咁岩做緊$100/2件火炙藍鰭吞拿魚下巴肉,咁就試下黎到見到已經見到幾肥美,微微火炙燒過,魚油都逼曬出黎,唔會燒得好熟,而且一D都唔腥,可以一試炸雞軟骨,某人至愛的炸雞軟骨,粒粒有肉又脆卜卜,一粒接一粒停唔到口😋串燒雞皮,比起上次係第二到食既好味,冇油抑怪味,帶有陣陣雞皮油香,好味😆厚切牛脷幾乎是必點,有咬口得來唔會韌,厚切牛脷黎講做得幾好,而且好入味,冇怪味,燒得好好味😋最後黎個綠茶蕨餅做返個結尾,煙煙韌韌幾得意,感覺好適合點比小朋友食💜