2024-12-07
2034 瀏覽
天氣開始凍,終於都可以去戶外燒嘢食!流浮山開咗間新嘅韓燒,地方夠大有得免費泊車。成人$278/位有得任食韓燒,啱晒食肉獸,再送一隻流浮山名物原隻煮雞,用一個大窯爐燒,見隻雞滴晒黃油,燒到金黃色真係流晒口水😋雞肉好嫩滑 而且雞皮香脆燒得可口 估唔到咁好食‼️-韓燒方面都好多選擇,各款肉類都輕輕味,唔會太鹹太濃味。最鍾意大大條五花豬腩肉,肥瘦相間,用鐵網爐燒到出晒油,外皮焦脆,咬落油香滿溢。雞翼係瘋狂encore之選,用鐵絲網擺晒上去解放雙手,傾住偈飲住嘢等就食得😋-飲品方面有罐裝汽水梳打水同紙包飲品,都算幾多選擇,仲有任食Dryes雪糕甜筒非常滿足,我就叫咗朱古力口味 仲見到有士多啤梨或者抹茶 一大班人reu 食呢間就最啱‼️