2024-08-18 80 瀏覽
餐廳在新都城一期商場,寶琳火車站一出行幾分鐘就會見到,座位不算多但感覺舒適,店員按顧客需要有提供凍水或暖水。蝦紅湯拉麵睇餐牌介紹湯底使用了龍蝦、虎蝦、阿根廷紅蝦、日本櫻花蝦等多種不同蝦種經過焗炒煮熬多重工序每日新鮮熬煮4小時,再配上自家秘製的蝦油醬,令湯底味道細緻和層次更為豐富,達到濃而不濁。大家如果黎必叫首選。澳洲頂級肉眼醬油牛骨清湯拉麵湯底睇介紹係大量使用帶有肉、筋膜和油脂既牛肋骨經24小時慢火熬製,所以飲落清澈同時醇厚而不膩,湯頭再加上秘製昆布醬油,額外令整體味道鮮甜甘醇。肉眼肉質鮮嫩,入口順骨,適合食肉獸人士。自家製阿根廷红蝦雞肉餃子有提供柚子醋沾點食用,紅蝦和雞肉既配搭味道上意外和諧,食落十分滿足,上面灑滿了櫻花蝦,增加了咬口。和牛煎餃子餃子就試得多,和牛餃子就比較少見,一上桌就熱滾滾,似係即叫即煎,餃子皮煎得香脆可口,和牛牛味濃郁,一咬牛肉汁在口內爆發。

蝦紅湯拉麵

澳洲頂級肉眼醬油牛骨清湯拉麵