2022-08-26 98 瀏覽
九龍城真係好多嘢食,但就唔一定係泰國菜🤭今次就嚟試吓九龍城居民推介嘅烤魚😂⭐麻香辣烤鱸魚一嚟到見到Menu真係眼花撩亂,因為有超過10款口味可以揀。我哋就揀咗麻香辣小辣,配菜叫左萵筍、薯粉、響鈴。一來到份量真係好大,驟眼睇兩個人都食唔晒,應該叫多個friend嚟!滿滿既京蔥、芫茜擺係魚上面,好香,叫咗最貴嘅鱸魚,所以質素一定有返咁上下😂魚肉緊實,香滑。一開頭食嘅時候冇乜味,店員提醒我哋話應該要一路將啲汁淋上面先會更加入味,過咗一陣真係食得出唔同有晒川菜要求 - 麻、辣、香,好食!配菜方面,響鈴真係麻麻哋,唔建議叫。薯粉都OK,吸晒啲湯汁,萵筍就最好食,好新鮮!兩條友食at the end真係食唔晒😂⭐️泡椒魚皮除咗辣魚之外,呢度仲有唔同嘅川式串燒/小食可以叫,我哋就叫咗泡椒魚皮,我自己鍾意食爽脆嘅魚皮多過炸魚皮,泡椒味後勁凌厲。下次嚟九龍城諗唔到食咩嘅話都可以試吓呢間💗

⭐麻香辣烤鱸魚

⭐️泡椒魚皮