2023-04-15
/阿肥🦁阿瘦🐰推介/阿肥🦁阿瘦🐰今次就去咗旺角嘅韓式燒肉店,佢哋燒肉已經預先幫你燒好,而且除咗燒肉之外仲有串燒🍢,同埋芝士鍋🤩!如果食得辣仲可以挑戰佢哋嘅秘製魔鬼辣醬添😈!🦪 燒韓國生蠔 標準size $58雖然唔係餐廳主打嘅jumbo size 生蠔,但係本身都幾大件幾厚肉,唔會好似其他舖頭咁得個殼👍🏻,生蠔上面仲放咗勁蒜調味🤩。🍢 豬頸肉 (1串) $18所有嘅串燒我哋都揀咗小辣,辣醬甜甜辣辣,再加上孜然粉調味幾開胃,唔食得辣嘅阿肥🦁都勉強可以食到🤣。豬頸肉幾爽口,一啖一粒送酒一流👍🏻。🐔 雞中翼 (2隻) $18雞皮都燒到幾脆,配埋嗰醬好惹味💁🏻♀️。🦐 鹽燒虎蝦 (2隻) $88虎蝦大大隻,肉質唔錯,只係加少少鹽已經可以帶出虎蝦嘅鮮味🤓。🐮 牛脷芯 $48食得出牛脷嗰種肉味同爽口嘅感覺,唔會因為燒得太耐所以太柴💯。🥬 韓川菜包五花腩 $128有3件大大塊嘅五花腩、生菜、醬汁同埋蒜頭洋蔥,可以按住自己嘅喜好整菜包🙃。雖然我哋嗌嘅辣度一樣,但係五花腩比起剩低嘅肉類都比較辣。五花腩唔會太油,相對薄切,而且有生菜中和返,食落罪惡感都少啲🤭。🫕 溫泉蛋帶子芝士湯烏冬 $98芝士味唔算好重
🦪 燒韓國生蠔 標準size $58
🍢 豬頸肉 (1串) $18
🐔 雞中翼 (2隻) $18
雞皮都燒到幾脆,配埋嗰醬好惹味💁🏻♀️。
🦐 鹽燒虎蝦 (2隻) $88
🐮 牛脷芯 $48
🥬 韓川菜包五花腩 $128
🫕 溫泉蛋帶子芝士湯烏冬 $98
芝士味唔算好重,所以食落唔會覺得太漏。帶子好大隻,而且上面鋪滿芝士,好食🥳!
🍾 韓國米酒白香桃味 $100
米酒味本身唔會太重,而且因為加咗梳打同埋比較甜,所以好易入口🤤。白桃味都好突出!
💸人均消費:$300
📍 韓川
旺角通菜街27號地下
#fatthin_旺角
#foodie #hkfood #hkfoodie #foodphotography #koreanfood #hkigfood #韓國菜 #旺角美食 #韓川 #生蠔 #串燒 #燒肉 #米酒 #烏冬 #旺角好去處 #香港美食 #相機食先 #香港餐廳 #韓國 #旺角韓國菜 #美食推薦 #韓燒 #油麻地美食